Päivittelyä vaatehuoneessa

20180310_154117

Päätin jo vuoden vaihtuessa, että kevään aikana teen inventaarion omassa vaatehuoneessa. Parisen viikkoa sitten sain jo pientä esimakua, kun jostain syystä innostuin punkamaan jonkin verran huonoja alusvaatteita pois tilaa viemästä ja samalla karsin muutamia muitakin vuosia käyttämättä olleita vaatteita. Tämän viikonlopun lähestyessä alkoi siivousinto kasvaa sen verran suureksi, että päätin lauantai-päivän riemuksi tyhjentää vaatehuoneen omista vaatteista ja käydä läpi mitä kaikkea hyllyjen ja henkarien kätköistä löytyy. Siivouksen jälkeinen fiilis oli vähän kaksijakoinen. Toisaalta tuli hyvä mieli, koska sain vaatehuoneesta siivotuksi pois ison kassillisen turhia vaatteita ja hyllyt ja henkarit tuli siistiin järjestykseen. Toisaalta totesin järkytyksekseni, että vaatteita jäi jäljelle aivan hirveän paljon!

Huomasin että ongelmani on se, että minulla on kaksi toisistaan suuresti poikkeava vaate-persoonaa: siististi ja ehkä vähän muodollisestikin pukeutuva virkanainen sekä rennosti pukeutuva wanna-be-kukkais-hippityttö. Aivan… näitä ei ihan helposti yhdistetäkään! Säästin siis tällä hetkellä molempien persoonien vaatteet ja katsotaan mihin suuntaan oma tyyli lähtee sitten loppujen lopuksi kehittymään. Isoksi ongelmaksi totesin sen, että osa vaatteista on hieman hankalasti yhdistettävissä. Minulla on esimerkiksi monta ihanaa hametta, mutta vain tosi vähän yläosia, joita yhdistää noihin kyseisiin hameisiin. Mieluiten lähtisin karsimaan ylimääräisiä vaatekappaleita pois, mutta koska en osannut vielä päättää karsisinko esim. kaikki ”parittomat” hameet joista kuitenkin pidän, siirsin tätä päätöstä nyt kuitenkin vielä tuonnemmaksi.

Kuka osaisi sanoa, mikä määrä vaatteita on tarpeeksi? Esimerkiksi toppeja ja erilaisia T-paitoja huomasin omistavani 22 kpl! Mikä järkytys tämän toteaminen olikaan. Mutta nyt voin surutta heittää roskiin sitä mukaa kaikki, jotka kulahtavat huonoksi. Joitain vaatteita tulee käytettyä tosi harvoin, mutta toisaalta niitäkin aina välillä tarvitsee. Minulla on esimerkiksi kaksi ihanaa juhlamekkoa, joista toinen on tosi hörselöinen kukkamekko tylleineen kaikkineen ja toinen juhlamekko on taas sitä ”virallisempaa” tyyliä edustava musta-valkoinen mekko. Molemmista tykkään todella paljon. Tämän lisäksi omistan kolme(!) pitkää iltapuku-tyylistä juhlamekkoa, joista päätin nyt lopullisesti luopua.

Kenkiä jo pari viikkoa sitten karsin ja ehkä huomenna innostun katsomaan nekin vielä kertaalleen läpi. Lisäksi minulla on pari laatikkoa neuleita (lapasia, pipoja ja sukkia), jotka pitää vielä käydä läpi. Siihen hyvä aika on juurikin keväällä, kun säät alkaa lämmetä ja talvivaatteet pestään ja pakataan pois kesän tieltä.

 

2 thoughts on “Päivittelyä vaatehuoneessa

Add yours

 1. Jee, vaatteiden karsiminen on mukavaa! Minä ajattelen, että sopiva määrä vaatteita on sen verran, että kaikkia vaatteita mitä kaapissa on, myös pidän säännöllisesti ja usein. Toki minulla esimerkiksi on musta hautajaismekko, jota pidän vain hautajaisissa, joita ei onneksi ole usein… Mutta koska se on hyvä siihen tarkoitukseen ja käy asustettuna sekä talvella että kesällä, niin se saa olla kaapissa.

  Toinen kriteeri on se, että minun pitää tietää mitä vaatteita minulla on. Itselläni sopiva määrä näyttää olevan yllättävän vähän. Koska tykkään listata asioita, niin listasin blogiin kaikki vaatteet ja se on jo iso askel eteenpäin, että pystyn ne ylipäätään luettelemaan.

  Siitä huolimatta huomaan minulla on vaatteita liikaa ja osa niistä on vääränlaisia. Mutta hiljalleen, hiljalleen kohti parempaa vaatekaappia 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Itsellänikin jäi vaatehuoneeseen varmasti vielä reilusti vaatteita, joista voi luopua, mutta pikkuhiljaa… Nyt kun oikeasti tietää mitä kaapissa on ja ei ole, ja sopimattomat (=kaapissa kutistuneet) vaatteet on karsittu pois, voi seuraavaksi alkaa katsoa mitkä vaatteet jättää sinne hyllylle käyttämättömäksi kerta toisensa jälkeen ja laittaa ne seuraavalla kierroksella eteenpäin 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: