Vähän asiaa ystävyydestä

esikko

SoMe-postauksessa aiemmin kirjoittelinkin jo vähän ystävistä. Heitä on monenlaisia ja jokainen kokee ystävyyden tavallaan. SoMessa olevat ”ystävät” ovat minulle enemmänkin tuttavia, ystävyys on muutakin kuin napin painalluksia näppäimistöllä ja peukkuja ja sydämiä näytöllä. Toki virtuaalimaailmankin kontaktit ovat omalla tavallaan tärkeitä ja varsinkin silloin, jos ei syystä tai toisesta voi/ehdi/osaa tavata ystäviä. Olemme kaikki erilaisia ja toiset tarvitsevat ja haluavat enemmän ystäviä, kun taas joillekin yksi hyvä ystävä voi olla juuri oikea määrä. Tässäkin asiassa jokainen on omanlaisensa, eikä kukaan voi määrittää toisen ihmisen ystäviä tai ihmissuhteita tai niiden tärkeyttä. Jokainen tietää sydämessään sen, mitä ystävyys itselle merkitsee ja millaisia ystävyys-suhteita haluaa solmia.

Itse tunnen olevani hyvinkin onnekas, koska pidän ihmis-suhteita tärkeänä ja minulla on  mielestäni paljon hyviä ystäviä. Kaikki ihania ja elämää rikastuttavia. Joitain ystäviä en ole nähnyt todella pitkiin aikoihin, jopa vuosiin, mutta sitten kun vihdoin taas tavataan, on kuin aika ei olisi kulunut ollenkaan! Joitain ystäviä taas tapaa todella usein ja sekin on aivan ihanaa! Tällaisten elämän arjessa tiiviisti olevien ystävien kanssa tulee päiviteltyä elämän pienetkin asiat puolin ja toisin. Mikä onkaan sen parempaa, kuin kävelylenkki ystävän kanssa ja samalla voi puida päivän polttavat asiat, oli ne sitten aikuisten lasten kuulumiset, omat viikon aikana sattuneet käänteet tai keskustelut hyvinvoinnista, ruuasta, kuluttamisesta, puolisoista, säästä, matkustamisesta tai ihan mistä vaan maan ja taivaan väliltä. Ystävä on juurikin se ihminen, jonka kanssa voi jutella sekä iloiset että surulliset asiat. Ystävältä saa usein toisen näkökulman mieltä askarruttaviin asioihin ja kannustusta ja tukea tarpeen vaatiessa. Kukapa ei tukea ja kannustusta välillä tarvitsisi?

Monesti kuulee jonkun sanovan, että aikuisiällä on vaikea saada uusia ystäviä. Lapsuudessa ystävystyminen käy helposti, kun on yhteistä tekemistä ja siinä sivussa ystävyys syntyy kuin itsestään. Aikuisena voi ystävystyä aivan samalla tavalla, kun vain rohkenee alkaa juttelemaan ihmisten kanssa. Näin pääsee pikkuhiljaa tutustumaan ja löytää ne ihmiset, joiden kanssa voi tuttavuuden ja kaveruuden kehittää ystävyydeksi. Joskus se käy äkkiä, kun molempien elämäntilanne ja persoonat kohtaavat oikealla tasolla. Usein ystävyys kuitenkin vaatii aikaa kypsyä. Kiireisen arjen keskellä uusien ystävyyksien kehittymiselle pitää antaa oma aikansa. Samalla voi iloita siitä, että saa pikku hiljaa tutustua uusiin ihmisiin, tuli heistä sitten ajan kanssa niitä parhaita ystäviä taikka muuten vain hyviä tuttuja.

Omat ystävyys-suhteeni ovat kertyneet vuosien varrella eri elämäntilanteista: lapsuudesta, opiskeluista, töistä, harrastusten parista, parisuhteen kautta. Osa ystävyyksistä on painunut unholaan ajan myötä, mutta tiedän, että ne palautuvat taas ennalleen, kun taas ystävän kanssa nähdään. Elämässä on kiireitä itse kullakin ja joskus ystävyyden esteenä on ajan puute. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että ystävyydelle kannattaa löytää aikaa, koska se rikastuttaa elämää aivan valtavasti. Aina ystäviä ei osaa arvostaa oikealla tavalla, kiireen tai kommelluksien keskellä se voi joskus unohtua. Mutta ystävyys on myös sitä, että tietää ystävän arvostavan ja välittävän, vaikkei hän sitä sanoisikaan ääneen. Sen vain tietää ja tuntee sydämessään.

Tämän kirjoituksen innoitti ystäväporukkamme ”Tavikset”. Tämä neljän naisen porukka tutustui toisiinsa monen monta vuotta (pian seitsämän vuotta!) sitten, kun neljä toisilleen lähes tuntematonta ihmistä keksi perustaa päivällisporukan silloin uuden televisiosarjan ”Neljän tähden illallinen” innoittamana. Aluksi kokoonnuttiin kerran kuukaudessa, myöhemmin vähän satunnaisemmin, mutta yhtä kaikki, vuosien aikana tuttavuudesta on syntynyt ainutlaatuinen ystävyys näiden naisten kanssa ❤ Ruoka oli alkuun se juttu, mikä meidät yhdisti, mutta vuosien kuluessa se ystävyys on noussut tärkeimmäksi, eikä sen ruuan kanssa tarvitse enää niin jännittää. Toki ihana värkkäillä uusia ruokalajeja ja kattaa kauniisti, koska arvostaa ystäviä ja haluaa heitä omalla tavallaan ilahduttaa.

❤ Rakastan teitä ”Tavikset” ❤

 

 

2 thoughts on “Vähän asiaa ystävyydestä

Add yours

  1. Hei ystävä! ♥ Ihan ekaksi pitää sanoa, että hyvän näköinen tuo uusi etusivu kuvineen nyt, pidä se! 😀 Oi kun kivasti kirjoitit ystävyydestä. Minäkin rakastan taviksia ja kaikkia ystäviä, on se oikeasti iso asia että aikuisena on monta hyvää ystävää. Tuollainen ”elämän arjessa tiiviisti oleva ystävä” on kyllä ihana olla olemassa, kiitos että olet sellainen ♥

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: