”En osta mitään” – tilannekatsaus kevään kuukausilta

Maaliskuu käynnistyi taas oikein loistavasti. Ostelu ei kiinonstanut, oli vaan ihanaa kun keväinen aurinko alkoi yhä enemmän paistaa ja nurkkia sai vähän tyhjemmäksi. Vaatehuonettakin sain siivottua niistä turhista vaatteista, joista osa ei ollut käynyt päälläni vuosiin! Turhaa tavaraa lähti Konttiin monta kassillista.

Muutaman kauniimman ja kalliimman juhlamekon kohdalla mietin, miten niistä pääsisi eroon niin, ettei niitä tarvitsisi vain lahjoittaa pois. Ystävältäni Leenalta sainkin sitten oivan vinkin viedä juhlamekot myyntiin Dom SecondHand-kirpparille. Tämä on aivan ihana, Oulun keskustan vanhan pappilan vintillä toimiva kirpputori, jossa myydään laadukkaita vaatteita ihanan nostalgisessa miljöössä. Homma toimii niin, että vaatteet viedään kirpparille missä myyjä hinnoittelee ne ja hyväksyttää vielä hinnat sähköpostilla. Vaatteiden myyntiaika on 3 kk ja jos vaate menee kaupaksi, saa myyntihinnasta itselle 50% ja loppusumma menee kokonaisuudessaan kirkon hyväntekeväisyyskohteeseen, joka vaihtuu muutaman kerran vuodessa. Jos vaate jää myymättä, saa sen takaisin tai sitten vaatteen voi jättää lahjoituksena kirpparille. Jos olette Oulussa tai lähistöllä, suosittelen lämpimästi tuota kirppistä ❤ Hinnat ei ole halvimmasta päästä, mutta tavara on laadukasta, kauniisti esillä ja raha menee hyvään tarkoitukseen.

Maaliskuussa en sitten lopulta ostanut yhtään mitään, lukuunottamatta tietenkin arkitavaraa, kuten elintarvikkeita ja pesuaineita.

Huhtikuussakaan en tarvinnut yhtään mitään tavaraa! Ostoja kuitenkin tuli jonkin verran: Auto pääsi sisä- ja ulkopesuun Ruskon autopesulaan, joka teki kyllä todella hyvää työtä! Auto pestiin päältä käsin ja sisältä todella pinttyneet vaaleat penkitkin lähtivät putipuhtaiksi! Koko lysti maksoi 80€ ja koska poikani ja hänen kaverinsa maksoivat osan (pojan kaverin koira oli hieman sotkenut takapenkillä), jäi minun osuudeksi 20€. Autohan on oikeastaan täysin poikani käytössä, joten tämä oli minusta todellakin kohtuullinen summa.

Huhtikuussa piti lopulta ostaa myös uusi joogakortti maailman ihanimpaan joogasaliin Mielipaikkaan. Tuolla olemme käyneet ystäväni Leenan kanssa usein lähinnä kundaliinijoogassa, mutta välillä muillakin jooga- ja BodyBalance-tunneilla, enkä osaisi edes kuvitella meneväni joogaan mihinkään muualle ❤ Palveluiden ostot ovat kuitenkin sellaisia, jotka eivät ole turhaa kuluttamista. Siksipä tämän oston tein enemmän kuin hyvillä mielin ❤

Huhtikuun lopussa piti matkustaa ja siitä syystä ostin bussilipun kotiseudulleni Nurmekseen (37€), mutta tämä oli ensinnäkin ”pakollinen” reissu ja toiseksi ei tavaraa. Nurmeksessa ostin äidille äitienpäiväkukaksi ihanan sinisen hortensian (10,90€), mutta kukat ja erityisesti kausikukat yms. kasvit, eivät ole tavaraa, mikä kertyy nurkkiin ja tämä oli vieläpä lahja, joten en pidä tätä tavaran osteluna laisinkaan. Lisäksi ostin toisen vähän kalliimman syntymäpäivälahjan pojalleni: 3 pv lipun ProvinssiRockiin. Lippu maksoi tässä vaiheessa jo 150€ (viime vuonna olisi ilmeisesti saanut lipun vielä alle satasellakin!), mutta muuta syntymäpäivälahjaa en osta ja ihana on aina, kun lahjaksi voi antaa jotain aineetonta, kuten tässä tapauksessa festarilipun.

Huhtikuussa kävin todella pitkästä aikaa myös REKO lähiruokapiirissä, josta ostelin paljon ihania lähi- ja pientuottajien elintarvikkeita. Näitä elintarvikemenoja en laske ostolistoihin mukaan, koskapa ruokaa on pakko ostaa ja vaikka laadukas ruoka onkin vähän kalliimpaa, on se myös monin verroin laadukkaampaa ja ihanampaa ❤

Lisäksi huhtikuussa ystäväni Leena (joo, minulla ei taida muita ystäviä ollakaan! 😀 ) myi käsityöpiireissään muutamia kirjojani ja käsityötarvikkeitani yhteensä 30€:lla. Plussaa siis tämä!

Lopuksi yhteenveto kuukauden ostoista:

* Autonpesu 20€ (oma osuuteni)
* Joogakortti Mielipaikkaan 59€
*  Bussilippu 37€
* Kukka lahjaksi 10,90€
* Festarilippu lahjaksi 150€

Toukokuu on jo lähtenyt käyntiin ja yksi todella iso meno on hetikohta tulossa, mutta siitä sitten seuraavassa ”En osta mitään” -postauksessa.

Aurinkoista kevättä ❤

 

 

2 thoughts on “”En osta mitään” – tilannekatsaus kevään kuukausilta

Add yours

  1. Leena-ystävä täällä hei 😀 Voi että nauroin tätä! Mutta siis tosi hyvin kun et kahteen kuukauteen ostanut mitään tavaraa! Ihan mahtavaa! On se varmaan joku kevätsiivousvillitys mikä auringon myötä ilmaantuu, tuntuu että pitää viimeisetkin nurkat käydä läpi. Varaston kimppuun aion iskeä seuraavaksi kunhan vähän lämpenee, sinne jäi vielä viime kesän jäljiltä setvittävää.

    Liked by 1 henkilö

    1. 😀 Kiitos ideasta kirjata ylös ostot, näin niitä ostoja tulee mietittyä hieman tarkemmin ja turhuudet jää yhä vaan helpommin sinne kauppaan. Tosin ei kyllä tee mieli mitään turhakkeita enää ostaakkaan, kun alkaa hyvää vauhtia päästä entisistä eroon 🙂 Varaston kimppuun itsellänikin olisi tarkoitus tässä kevään/kesän aikana. Sieltä lähtee tavaraa kiertoon aivan varmasti monta laatikollista!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: