Maakuntamatkailua – Oranki Art, Pello

Essi Korva: Mona

Olen alkanut vuosien varrella rakastaa lähimatkailua. En pelkästään taloudellisista tai ekologisista syistä, vaan myös sen helppouden ja elämyksellisyyden vuoksi. Ei tarvitse tehdä sen kummempia suunnitelmia etukäteen, vaan voi vain hetken mielijohteesta lähteä. Läheltäkin voi löytyä ihmeellisiä helmiä, niinkuin vaikkapa viimeviikonloppuna löytämäni Oranki Art ympäristötaidenäyttely Pellossa. Tämä nyt ei ihan täydellisesti täytä lähimatkailun kriteerejä, koska asun Oulussa, n. 260 km päässä Pellosta, mutta tällä kertaa olimme anopin luona vierailulla Pellossa, joten lähimatkailua tämä jollakin tapaa kuitenkin oli.

Hiroko Kagawa, Japani: Long trip 2008

Tämä nähtävyys jäi mieleen talvella näkemästäni Egenland-televisiosarjasta, jossa esitellään tuntemattomampia paikkoja ja matkailun helmiä Suomesta. Jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa, suosittelen sarjan katsomista vaikka sadepäivän puuhaksi!

Tiina-Liisa Kaalamo: Sydänkäpyset – Mielikin kaarti 2018

Tämä taidepuisto saa vuosittain uusia taideteoksia, mutta toisaalta osa tuhoutuu vähitellen, koska kaikki eivät ole tehtykään kestämään, vaan ovat valmistettu erilaisista kierrätysmateriaaleista. Oranki Artin nettisivuilla on nähtävissä vuosittain tehdyt taideteokset. Kannattaa ehdottomasti käydä useamminkin, koska kaikki eivät ole tehtykään kestämään ikuisesti ja iso osa näistäkin kuvagalleriassa nähtävillä olevista taideteoksista oli jo luonto ottanut huomaansa.

Tänä vuonna näyttely on sarjassaan 19. näyttely. Teoksia on noin kilometrin pitkän metsäpolun varrella yli 100 kappaletta. Täällä kannattaa viettää kiireetön aamu- tai iltapäivä ihmetellen ja ihastellen toinen toistaan moninaisempia, ihmeellisempiä ja kummallisempia taideteoksia ja luontoa niiden ympärillä.

Puisto on avoinna aina syyskuun loppuun saakka ja sinne on vapaa pääsy.

Essi Korva: Eksynyt 2012

Puisto on todellakin salainen, se sijaitsee noin 20 minuutin automatkan päässä Pellosta pohjoiseen, eivätkä opasteet ole mitenkään suuresti silmiin pistäviä. Tuossa näyttelyssä ei ole turisteja ruuhkaksi asti, sain nauttia yksin puiston rauhasta melkein koko vierailuni ajan. Itikoita ja mäkäräisiä tosin riitti koska metsässä tämä näyttely on, joten suosittelen varustautumaan hyönteismyrkyllä tai peittävillä vaatteilla.

Paula Suominen ja Teuvo. Tuomivaara: Polku 2013

Oranki Artin taiteilijoilla on tällä hetkellä myös taidenäyttely Pellon yläasteella. Myös tähän näyttelyyn on vapaa pääsy ja näyttely on avoinna 10.8. saakka.

Essi Korvan puuveistos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: